Bucureștenii au avut un șoc atunci când au venit facturile la gaze pentru luna noiembrie. Sumele au fost chiar și de 4 ori mai mari față de aceeași perioadă a anului 2022. Termoenergetica a explicat situația, însă declarația oficială i-a năucit pe români.
Locatarii mai multor blocuri din Capitală s-au plâns de facturile mari la gaze pe care le-au avut de plătit pentru luna noiembrie. Unii bucureșteni au hotărât să facă și o sesizare în acest sens, crezând că este vorba despre o eroare. Însă, compania de termificare a transmis că sumele sunt corecte, explicația fiind cu totul alta.
Citește și: CÂND VIN, DE FAPT, PENSIILE MĂRITE PENTRU ROMÂNI. TIPĂRIREA NOILOR TALOANE NU A FOST ÎNCĂ FINALIZATĂ
Diferențele sunt uriașe între facturile din 2022 și cele din 2023. Bucureștenii au plătit de 3-4 ori mai mult anul acesta pentru apă caldă și căldură. Locatarii mai multor blocuri au fost șocați atunci când au văzut cât trebuie să scoată din buzunar.
„De 4 ori mai mult. În luna noiembrie 2023 factura a venit în valoare de 138 de milioane, aproape 140 de milioane în comparatie cu luna noiembrie anul trecut, când a fost în jur de 4.570 de lei.”, a spus locatarul unui bloc din Sectorul 2, pentru Observator.
Bărbatul nu este singurul nemulțumit. Mulți alți bucureșteni se află în această situație, iar mulți au refuzat să plătească.
„La un apartament de 3 camere a avut luna trecută 329 de lei, acum are 587 de lei. Diferență mare, foarte mare.”, a spus un alt bucureștean.
Barbu Petre, președintele unui bloc din Sectorul 3, a transmis că luna aceasta, facturile au atins un record. Bucureștenii sunt extrem de dezamăgiți, mai ales că în unele zile apa caldă și căldura au lipsit.
„E record în bloc la noi. Până acum nu a fost aşa ceva. În noiembrie noi nu am avut căldură şi am avut si zile oprite. Au fost zile întregi în care nu a fost deloc căldură şi totuşi noi avem 9.000 de lei.”, a precizat președintele de bloc, Barbu Petre.
În luna noiembrie, în peste 3.000 de blocuri nu s-a furnizat agent termic la parametrii normali din cauza avariilor la conductele magistrale ale Capitalei. Chiar și așa, facturile au fost uriașe, cu aproape 4.000 de lei mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Citește și: SUMA COLOSALĂ PE CARE O VA PRIMI BISERICA DE LA BUGETUL DE STAT ÎN 2024. CÂȚI BANI SUNT ALOCAȚI PREOȚILOR
În urma sesizărilor primite, reprezentanții Termoenergetica au venit și cu o explicație: a fost mai frig cu două grade Celsius decât în noiembrie 2022. Mai exact, anul trecut, în luna noiembrie temperatura medie înregistrată a fost de 14,8 grade Celsius, iar anul acesta de 12,9 grade Celsius.